Jos resepti kiinnostaa, etsi kaapeista: 3 kananmunaa, 150g sulaa voita, 1½ dl sokeria, 2½ dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta ja ½ tl vaniljajauhetta.

Kuorrutukseen: Tarpeeksi tomusokeria jotta kuorrutteesta tulee paksu ja mustaa elintarvikeväriä, kuorrutuksen päälle voi laittaa koristesilmiä tai muuta sellaista. Nämä herkut valmistuvat alle tunnissa ja niitä saattaa tulla jopa 20 kpl!

1. Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen. Laita 20 paperista muffinivuokaa muffinipelleille.

2. Vatkaa kananmunat kevyesti taikinakulhossa. Lisää sula voi, sokeri, jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhoon ja vatkaa seos puukauhalla vaaleaksi ja kuohkeaksi.

3. Jaa taikina muffinivuokiin.Paista kuppikakkuja, kunnes ne ovat kullanruskeita ja juuri kiinnittyneitä (Noin 15 minuuttia). Anna niiden jäähtyä noin viisi minuuttia pellillä ja siirrä ne sitten uuniritilälle jäähtymään loppuun.

4. Tasoita kuppikakkujen pinnat tasaisemmiksi veitsellä, siirrä sitten kuppikakut sivuun.

5.Siivilöi tomusokeri isoon kulhoon ja sekoita joukkoon vähän kerrallaan vettä niin että siitä sekoittuu sakea kuorrute, joka jättää selkeän kerroksen lusikan selkä puollelle.

6. Sekoita kuorrutukseen pari tippaa elintarvikeväriä. Levitä kuorrute kuppikakkujen päälle tasaisesti, lisää koristeet ja anna kuorrutuksen jähmettyä hetki.

Nauti!

 

2019-11-01%2022_11_59-WhatsApp.jpg